A honlap célja, hogy segítse a családokat a gyermekvállalásban, továbbá támogassa a családok létét és fennmaradását, hogy ezáltal elkerülhessük a közeledő demográfiai katasztrófát annak súlyos következményeivel együtt.

PISA felmérés vs demográfia

Hangos a sajtó a PISA felmérések eredményeitől. A számok nem szépek, de úgy érzem, eltúlozzák a mértékét, és az okokat illetően az egyik legfontosabbat messze kihagyják: ez pedig a demográfiai átalakulás, a "halmozottan hátrányos helyzetű" emberek növekvő aránya, ami érthető módon a fiatalabb (és ezért iskolaköteles) korosztályban még szembetűnőbb.

A magyar nép a pusztulás felé - és akarja.

"- Merrefelé halad Magyarország.
- Magyarország a pusztulás felé halad, nagyon erősen, mondhatnám, hogy gyorsuló tempóban ...tudni illik nálunk ezt nem is veszik komolyan, nem törődnek vele, nem is veszik komolyan, nem csak a politika, meg a tudomány, de nem törődik vele a közönség se, általában a közvélemény se törődik vele. Azt hiszik, hogy ez csak tényleg olyan maszlag, hogy néhány hülye író belekábult ebbe, hogy elkezdett ezzel foglalkozni, de hát ez nem komoly dolog, eddig is volt ilyen, eddig is túléltük. Olyan ostoba, mérhetetlenül ostoba a közgondolkodás erről, hogy évről évre olyan arányban vénülünk és azt hiszik az emberek, hogy ennek semmiféle következménye nincs."

Csalóka látszat

Írta: Gérard-Francois Dumont

Mennyi sületlen közhelyet állítanak a nevedben, demográfia ...

„A születések száma szerte a világon fékezhetetlenül megugrott.” Ellenkezőleg, a születések száma évtizedek óta mindenhol csökken, az úgynevezett „demográfiai átmenet” hatására; így nevezik azt az időszakot, amikor egy népesség korábban magas születési és halálozási rátája lecsökken.

Toborzás

Civil mozgalmunk tagokat keres azon emberek köréből (mégha oly szűk is ez a kör), akik egyetértenek azzal, hogy

- a magyar nép legsúlyosabb problémája, első számú sorkérdése a népesedési kérdés

2004 december 5 Nem! - a magyar múltra. 2011 márciusa Nem! - a magyar jövőre.

2004 Nem! - a magyar múltra 2011 Nem! - a magyar jövőre.

Azt hiszem érdemes a 2004 december 5.-i népszavazás kettős állampolgárságra vonatkozó és a 2011 elején, a Nemzeti Konzultációs Testület által kiküldött kérdőíven szereplő, a gyermekek szavazati jogára vonatkozó kérdés támogatottságával kapcsolatban elgondolkozni egy s máson. Azon leginkább, hogy miként is viszonyulunk mi saját magunkhoz, a jövőnkhöz.

Internetes aláírásgyűjtés a gyermekek szavazati jogáért

http://www.PetitionOnline.com/gyereksz/petition.html
A fenti oldalon aláírásgyűjtést kezdeményeztünk, hogy az új magyar alkotmány tartalmazza a kiskorú gyermekek szavazati jogát, melyet az őket nevelő szülők gyakorolhatnak:

Igen! Járjon szavazati jog a kiskorú gyermekek után!

A Magyar Családokért a Megmaradásért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának állásfoglalása a gyermekek után járó szavazati jog tárgyában.

Sokan fanyalogva, sokan közönnyel fogadják az új Alkotmánnyal kapcsolatos híreket. Akartuk-e vagy se, szavazott-e a nép arra, hogy új készüljön vagy se: készül. S valószínűleg el is fogadják majd. Nem lényegtelen tehát, hogy mi kerül bele, mert valószínűleg sokáig változatlan marad. De nem csak ezért fontos, hogy véleményt nyilvánítsunk vele kapcsolatban, hanem mert az alkotmányozási folyamat során, honnan-honnan se, előkerült egy olyan gondolat, amely a jövőnkre nézve nagyobb súllyal bír, mint bármi más. Túl nagy szavaknak tűnhetnek ezek. Egyetlen gondolat, amely majd passzussá változva egy közösség számára ekkora jelentőségű? Létezik ilyen?

Szavazójogi reform kontra páni félelmek - közben elfogyunk! Fele annyi gyermek sem születik, mint a hetvenes években!

Szomorúan látom, hogy sokan eltúlzott félelmek miatt a gyermekeknek adandó (szüleik által gyakorolható) szavazati jogot sem támogatják - pedig már alig születik gyerek! Hiszen minden párt csak a nagykorúak és idősek szavazataira vadászik, a gyermekek, ezáltal családjaik - a jövő - érdeke elsikkad. Az alábbi táblázatból kijön, hogy tavaly (2010-ben) már fele annyi gyermek sem született, mint amikor én születtem (1976-ban), pedig még nagyon öreg sem vagyok! Ez kb. azt jelenti, hogy egy ötmilliós országhoz illő a gyermekszám - magyarán fogyunk "ezerrel":

Ön támogatja-e, hogy a kiskorú gyermekek is rendelkezzenek szavazati joggal, melyet nagykorúságukig a szülők érvényesíthetnek?