strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/nepesedes/www/drupal/sites/default/modules/linksdb/linksdb.module on line 344.
http://www.mno.hu/index.mno
Nem éli túl a nyugati világ ezt az évszázadot? 2006. február 10. 10:50 Keresztes Lajos Sok abból, amit átfogóan csak nyugati világnak nevezünk, nem éli túl azt az évszázadot. Vélhetően a térképen még létezni fog egy-egy régió, amit Olaszországnak, vagy Németországnak hívnak, miként Isztambulban is létezik egy Hagia Sophia katedrális ? írja egy német lap, azon merengve: merre tart egy európaiak nélküli Európa?
http://www.mno.hu/index.mno
Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net) A konzervatív német napilap Az utolsó ünneplő című írásában foglalkozik azzal a folyamattal, ahogyan az elmúlt évtizedekben a baloldali sajtó tabuvá emelte az országos sorskérdéseket, például a demográfiai katasztrófát.
http://www.versicherung-in.de/uwe/erhoehung-des-renteneintrittsalter-auf-67-jahre-frueher-als-geplant/
Német nyelvű cikk
http://www.mno.hu/index.mno
Európában a XXI. század közepére kisebbségbe kerülhetnek a ?bennszülöttek? 2005. augusztus 11. 10:37 Keresztes Lajos A jelenleg 82 milliós németországi lakosság az évszázad végére 32 millióra zsugorodik, az 57 milliós Olaszország 15 millióra, a 40 milliós Spanyolország 11,9 millióra. A 18 év alatti fiatalok 30-40 százaléka a nyugatnémet városokban külföldi származású, így Kölnben, Duisburgban, Hamburgban és Frankfurt nagy részében is.
http://www.thule-seminar.org/HTML/ELEMENTE/elemente3.htm
Egy érdekes cikk németül
http://www.kuruc.info/reszletes.asp
Az ENSZ népesedési szervezete szerint 1900-ban a Föld lakóinak 21 százaléka élt Európában, ma kevesebb, mint 12 százaléka, 2050-ben alig hét százalék és becsléseik szerint az évszázad végén alig 4 százalékos lesz ez az arány.
http://www.mno.hu/index.mno
2006. április 3. 10:08 Keresztes Lajos A Rütli szakközépiskola után több berlini intézményről derült ki, hogy gondot okoz a külföldi diákok erőszakossága - számol be a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A lap ismerteti a brandenburgi belügyminiszter javaslatát, miszerint maximálni kellene a külföldiek arányát. Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)
http://vg.hu/index.php
2006-05-15 10:58:58 A kevesebb gyermekkel rendelkező munkavállalók, várhatóan nagyobb nyugdíj hozzájárulást fognak fizetni a jövőben ? áll a portugál kormány által frissen előterjesztett tervezetben.