strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/nepesedes/www/drupal/sites/default/modules/linksdb/linksdb.module on line 344.
http://www.napi.hu/default.asp
Eltűnhet egy-másfélmillió magyar 06.3.30 12:16 Az Eurostat prognózisa szerint az évszázad közepéig csökkenni fog az EU lakosainak száma. Ezen belül Magyarországon a lélekszám 10,1 millióról 8,9 millióra eshet úgy, hogy az idősek aránya a jelenlegi közel duplájára, 28 százalékra emelkedik. A KSH előreszámítása 8,7 milliós népességet jelez.
http://www.talaljuk-ki.hu/index.php/article/articleview/611/1/36/
A szinglitársadalommá fajuló fogyasztói társadalomban már nem szocializációs, hanem deszocializációs modellek uralkodnak, ami konkrétan az emberi közösségek felszámolását jelenti. A szingli mint ideális fogyasztó és ezáltal mint társadalmi ideál jelenik meg, pedig egyénileg és társadalmilag is egyaránt betegesen deszocializáló állapotról van szó.
http://www.nol.hu/cikk/391917/
Németországban a diplomásoknál több a gyerek, nálunk a képzetleneknél Népszabadság ? Hámor Szilvia ? 2006. január 25. Mitől tartós egy házasság Magyarországon és Németországban, hány gyerekre vágynak a fiatal párok az egyik és a másik országban, hogyan élnek itt és ott, miként vélekednek vallásról, karrierről, gyerekről, hűségről? Évtizeden túlnyúló vizsgálataikban erre kerestek választ magyar és német kutatók.
http://www.mno.hu/index.mno
2006 első két hónapjában 15 615 gyermek született, 21 950 lakos hunyt el, és csaknem 3000 házasságkötés történt. Az újszülöttek száma mintegy 200 gyermekkel, 1,3 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban. ...
http://www.gondola.hu/cikkek/52983
A kormány a családok támogatása helyett ázsiai bevándorlókkal akarja a demográfiai válságot kezelni
http://www.mno.hu/index.mno
A közeljövőben várható a nyugdíjkorhatár emelése Magyarországon is.
http://index.hu/gazdasag/magyar/nyug060427/
A mai teljes éves GDP 240 százalékának megfelelő, mintegy 50 ezer milliárd forintnyi hiányt termel a következő száz évre előre számolva a nyugdíjrendszer, ha a jelenlegi szabályokat változatlanul hagyják. Rövid távon is azzal kell számolni, hogy az eurócsatlakozás egyik feltételeként szereplő 3 százalékos hiányszint kétharmadát kitermeli a rendszer. A CEMI által készített felmérések alapján a beavatkozás elkerülhetetlen: korhatáremelés, a jelenleg alkalmazott, túlzott évi emelést biztosító indexálás átalakítása és a korai nyugdíjazások rendszerének szigorítása lehet a kutatók szerint a megoldás.
http://vg.hu/index.php
Megdöbbentően alacsony a magyar nyugdíjasok szolgálati ideje.
http://index.hu/politika/belfold/demovi0218/
* Index 2004. február 18., szerda 14:39 Demográfiai szempontból gondolkodva "Magyarország legnagyobb ellensége ma a bizonytalanság" - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy népesedéspolitikával foglalkozó konferencián. A politikus a szaporodás lelki dimenzióit fejtegette a Károli Gáspár Református Egyetemen.
http://index.hu/gazdasag/magyar/roma060508/
Gyermekszegénység a romáknál
http://www.tarki.hu/adatbank-h/nok/szerepvalt/Smolnar-99.html
http://nol.hu/cikk/355027/