Szavazójogi reform kontra páni félelmek - közben elfogyunk! Fele annyi gyermek sem születik, mint a hetvenes években!

Szomorúan látom, hogy sokan eltúlzott félelmek miatt a gyermekeknek adandó (szüleik által gyakorolható) szavazati jogot sem támogatják - pedig már alig születik gyerek! Hiszen minden párt csak a nagykorúak és idősek szavazataira vadászik, a gyermekek, ezáltal családjaik - a jövő - érdeke elsikkad. Az alábbi táblázatból kijön, hogy tavaly (2010-ben) már fele annyi gyermek sem született, mint amikor én születtem (1976-ban), pedig még nagyon öreg sem vagyok! Ez kb. azt jelenti, hogy egy ötmilliós országhoz illő a gyermekszám - magyarán fogyunk "ezerrel":

Népesedési adatok - a születésszámokat tartalmazó oszlop felett mozgatva az egeret látható, hogy tavaly mennyivel kevesebb gyermek született, mint az adott évben.

Szavazati jogot kell adni a jövőnek!
Egy kis olvasnivaló: http://hirszerzo.hu/belfold/20110214_extra_valasztojog_gyerekek

Be kellene látni, hogy fontos a JÖVŐ nemzedékek nagyobb érdekérvényesítő képessége. Enélkül minden ombudsmanót elküldenek a ... csudába, mert nincs mögötte támogatás!
Nem szeretem a demagógiát. Meg azt sem, amikor a szélsőjobb szövetkezik a szélsőballal. (Figyelem, itt nem mondom egy pártra sem, hogy szélsőjobb, hanem csak erre a gondolatra!)
Egyrészt a gyermekek többsége nem a sokak által rettegett népréteghez tartozik. (Ha igen, akkor most miről beszélünk? 18 év múlva úgyis lehúzhatnánk a rolót akkor, nemde?)
Másrészt - mégha bizonyos statisztikákban felülreprezentáltak is - messze nem mondható rájuk, hogy mind bűnözők lennének.
Van kb. 2 millió kiskorú. Ebből legfeljebb 100 ezer lehet a sokat emlegetett népréteg oly részéből való, mely szavazatvásárlásnál célcsoport. Más, nagy részük keresztény nagycsaládban, további jelentős részük 1-2 gyermekes polgári családokban él. Most öntsük ki a gyereket is a fürdővízzel? A szavazatvásárlásos ügyeket meg jobban kell figyelni, ha bebizonyosodik, hosszú időre közügyektől eltiltással (is) kell "jutalmazni".
Ha valaki igazán nemzeti érzelmű, akkor ne úgy akarjon "Nagy-Magyarországot", hogy lefaragja a meglévőből, ami nem hasonlít a sziluettre - ezért készítettem a provokatív grafikát. Aki aggódik a nemzetért: házasodjon meg, vállaljon gyermeket (sokat! - ha biológiailag képes rá), ne vetesse el, aki megfogant - ez többet ér, mint száz "vessszentrianonos" póló. Félre ne értsen senki, Trianon szerintem is a világ egyik legnagyobb gazembersége, és támogatnunk kell a határon túli magyarságot - de nem az a támogatás, hogy demográfiai vákuumot teremtünk az anyaországban, mely beszippantja őket!

Péter