Miért van egyre több szingli?

A szingli lét cél, vagy egy hosszúra sikerülő átmeneti, nem akart állapot? Miért nő a számuk?

egy kényszerszingli levele kiegészítésül....

tragikus dilemma: jövedelemtisztaság KONTRA család

Ezt írtam a családok megmaradásáért küzdő közhasznú alapítványnak: Tisztelt Alapítvány! Kedves István!

A brutális izraeli offenzíva, de a Hamasz-féle emberpajzscsinálás is, a keresztény tamilok szétverése Srí Lankán, Tibetben a tibetiek mészárlása (ott jártam is), a 2006. őszi rendőrbrutalitás (ártatlan elszenvedője voltam, iszonyatot láttam), az izlandiak elkeseredése és a többi fájdalom a világban engem mind megrendítenek.
Hogyne fájna egész lelkemben a magyar demográfiai katasztrófa!

Néhány gondolat.

Minden erőnkkel újjá kell építenünk a kisközösségeket, ahol a fiatalok egymásratalálhatnak, párt találhatnak! Sérült családi minták, gyors változások forgószelébenszétszaggatott közösségek és állami szabályozással is feltornyosított gondok hálójában vergődő dolgozók!
Nem kell f16-os vadászgép arzenál egy társadalom szétveréséhez.

Ezen felül, néhány hősiesen keresztény országot leszámítva, az abortuszpestis széles keretek közt államilag is megengedett -- és itt jön egy szempont, amit sehol nem látok -- ezzel együtt TÁMOGATOTT az eü. költségeinek magas voltából adódóan.

Azzal tehát, hogy én Európában (szinte mindenütt így van) dolgozom, gyilkoltatnom kell!
Kényszergyilkos vagyok, mert mint minden munkavállaló, adóm és/vagy járulékaim egy része abortuszok finanszírozására megy! Ez Magyarországon 1,6 milliárd Ft./év, idén csak ez a tétel még nőtt is 100millióval, tehát 1,7milliárd Ft.!

Én ugyan kiléptem, Norvégiába költöztem, itt kukázom és flakongyűjtésből élek.
Ebből támogatom az otthoniakat, tartok fenn szobát, fizetem vissza diákhitelem, fedezem ellátásom. Azazhogy a nagy pazarlás és a közvetett támogatás elleni tiltakozásul vásárlásmentesen is élek dec. 10. óta (lejárt szavatosságú áru vadászata, bontatlan kidobott bolti áru, üdvhadsereges élelmiszerek).
De amint egy lány írta, ez agyrém, igénytelen vagyok. (utóbbi nem vagyok l. ez a levél).

Tragédia, hogy vagy kényszergyilkosnak, vagy igénytelennek, agyrémnek kell lennem a "civilizált" világban!
Ez az igazi agyrém.

Kérem, segítsetek!
Hogyan lehet tiszta jövedelművé tenni a társadalmat -- ha az abortusz ennyire fontos, miért nem fizeti azt néhány dúsgazdag neoliberális szennylobby pl. az amelyik most ENSZ alapjognak akarja deklarálni a születés előtti gyilkolást!

Hiszem, hogy a természettörvény de minden ép alkotmány is biztosítja a jövedelemtisztaság jogát (munkám gyümölcséből azaz adómból járulékomból abortuszra, külföldi háborúra, korrupcióra semmit)!

Végletekig elkeseredtem, mert tudom: most még életformámmal egyetlen magzatot sem mentettem meg s bár jól élek (havi 200-250ezer Ft-nyi amit megkeresek), elvesztettem egy keresztény magyar értékes vonzó lányt életformám miatt, aki feleségem lehetett volna.
Korábban sem találtam társat, noha jártam közösségekbe és 2007. aug. 25-ig az évből 10-11 hónapot Magyarországon töltöttem, munkahelyem volt, házam van.

Ez jól szemlélteti a levelemben megfogalmazott dilemmát.

Karácsonykor a Betlehem jámbor lakosai (a társadalmak) által kitaszított Szentcsaládra, Jézus születésére gondoltam. Bizony csak a távoli bölcsek s a szintén félig-meddig társadalomkívüli megvetett pásztorok vették észre Őt ott és akkor. A Hatalom, Heródes ártatlan kicsik tömegét gyilkolta le az új remény, a jövő ellen már akkor is.

A mai Heródesek (államok) már velünk a mi pénzünkből gyilkoltatnak (az enyémből is 2008. jan. 31-ig, ekkor kiléptem a munkahelyemről és a szociális hálóból).

Kérem, nyújtsunk kezet egymásnak, tettel, szóval, gondolattal, "benn" és "kinn" élő tenni akarók, hogy megtehessük a tőlünk telhetőt ebben a helyzetben.

A szívemben ez a dal él: http://www.youtube.com/watch?v=D6RaU9n4ZuI

Szeretettel, az Isten által szívünkbe írt ajándékot, az életet, az értékeket tisztelő jövőért
Barna Tibor
keresztény magyar ember
etnográfus politológus katolikus hittanár
a Kerek Istenfája naptárszerkezeti elv felfedezője
Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alapító elnöke, jelenleg társelnöke
megvetett kukázó, flakongyűjtő

barna.tibor[kukac]yahoo.com
+47/48918887
Tromsö-9009 Norge Petersborggata 7. (az Üdvhadsereg tulajdonában álló ház egyik szobájából)

Szingli lét - ahogy egy szingli látja

Szingli = fiatal, jól kereső nő, aki korban a 20-as évei végén vagy a 30-as évei elején jár. Sokat dolgozik, gyakran túlórázik. Általában saját lakással rendelkezik (vagy albérletben él), anyagi helyzete stabil, a fizetéséből jól meg tud élni, eltartásra, más anyagi segítségére (férfiére, a szüleiére) nem szorul.
Szingli nem egyenlő azzal, hogy magányos.
Szingli nem egyenlő azzal, hogy a nő nem akar társat, bár férjhez menni nem feltétlenül akar.
Szingli nem egyenlő azzal, hogy a nő nem akar gyereket szülni, nem akar családot.
Szingli nem egyenlő azzal, hogy a nő csak a karrierjét akarja építeni,ezért nem akar családot (Figyelem: az egyedülálló nőnek is meg kell élnie valamiből, dolgoznia kell. Ha sok időt tölt a munkahelyén az nem feltétlenül azt jelenti, hogy karrierista, lehet, hogy csak az állását akarja megtartani. Amúgy meg miért baj, ha jól is keres vele?
(Hogy hívják ugyanezt "férfi változatban"?)

A szingli lét egyfajta hosszúra nyúlt állapot. Miért nő az számuk?
1) Nincsenek igazán ismerkedési lehetőségek ennek a korosztálynak
2) Kevés a szabadidő
3) Párválasztásban megváltoznak a prioritások: Aki anyagilag független, diplomás, hasonló /ugyanolyan vagy jobb/ kondíciókkal rendelkező társat keres (min. ugyanakkora fizetés). De ennek megvannak a maga racionális indokai: ha a korábban szingli lány gyermeket szül, akkor egy időre kiesik a jövedelme, - de ez idő alatt is meg kell élniük valamiből. Az ez időre államtól kapott jövedelem (GYED) pedig kevés - különösen akkor, ha ez a pár (vagy csak a nőtagja) még lakáshitelt is fizet!!)
4) Ha a szingli lány nem talál ilyen partnert, akkor szinglisége hosszúra nyúlhat: a végén vagy köt kompromisszumot, (beéri egy olyan partnerrel, aki nem teljesen felel meg az általa felállított kritériumoknak), vagy nem. Ha nem, akkor lehet, hogy hosszúra nyúlik szinglisége.
5) Ma már mások az elvárások az otthoni munkamegosztásban is (a XXI. században élünk!): a szingli nő elvárja, hogy a partner - ha együtt élnek - ugyanolyan mértékben részt vegyen a házimunkában, mint ő (figyelem: nem besegíteni kell néha, hanem egyszerűen megcsinálni a felét). A régi családmodell (amit a férfiak többsége szeretne követni) nem működik: úgy mint: ő a teremtés koronája fáradtan hazajön a munka után, és otthon frissen főzött meleg vacsora várja, a lakás tiszta, mosott, vasalt ruha reggelre, irány az ágy egy jó kis szexre).
A partnertől nem lehet elvárni, hogy olyan legyen, mint korábban az anyja volt: aki minden igényét kielégíti: mos, főz rá, takarít rá, stb. a parner nem házvezetőnő.
A nő is fáradt a 8-10 óra munka után, lehet, hogy ő maga nem is éhes, de az szinte biztos, hogy nincs kedve fáradtan a konyhában tüsténkedni, utána pedig még mosogatni is. Ő is pihenne, esetleg leülne a TV elé, vagy internetezne, stb. vacsorakészítés helyett.
6) A harmincas férfiak (különösen az, aki már egyszer elvált) elég nehezen vállalnak kötöttséget.

Röviden ennyi a szingli létről...

nagycsalád kontra karrier

Nyolc év alatt, 1984 és 1992 között született három fiam és
a kislányom.Nagyon büszke vagyok rájuk, de folyamatosan ma-
gamon érzem a társadalom megvetését.Ma az a menő, ha valaki
italozó, drogfogyasztó, homoszexuális, vagy egyéb módon de-viáns.Természetesen anyagilag a padlón élünk.Testnevelő ta-
nár lettem, jól megvoltam a tanítványaimmal, de mindenki azt
csodálta, nem akartam sosem vezető pozícióba kerülni, nem
vágytam irodára, névtáblás ajtóra.Az lett volna számomra a
halál.Így meg a közüzemi szolgáltatók törnek az életünkre a
szakadatlanul özönlő, életellenes csekkjeikkel.Nekem többet
kell mosnom, vasalnom, főznöm, egyszóval fogyasztanom, mint
egy szinglinek.Felháborító! Micsoda luxus! Az, hogy nagyobb,
de öregebb autót vettem, szívatnak a vagyonszerzési illeték-
kel.Eszméletlen vagyon egy húszéves autó!Vettem ugyan néhány
Audit is csak nem tudom, ki jár velük?